Bara vanligt vatten. Ploink.

Hilsen.

Idag blir det nog bara en liten pluttblogg. Mina långa inlägg tar sådan tid. Att läsa.

No rain in Spain. Mostly

Regnat har det gjort. Mycket. I några dagar. Kommer sällan men kan ge stora skador. Ni har förmodligen läst eller hört. Inte då så att regn är ett särskilt upphetsande ämne, men effekterna av dess framfart är det. Det är ingen hejd här när himlens portar öppnar sig. Mest för att marken inte sväljer och för att det inte finns stuprör och markrör som tar emot vattnet.

Jag är okunnig i hur man bygger bort vattenproblem, men ibland känns det som om även de som BYGGER inte fattat. Ursäkta, det var förmätet sagt, men här är det inte kutym att leda bort vattnet i rör som är tillräckligt vida. Verkar det som. Yttepytterör, insprängda i murarna, som omgärdar husen t ex. När det regnar kan rören inte svälja, utan regnet rinner ned i jorden. Naturligt. Tyngden från den våta marken gör att muren inte står emot, utan rasar allteftersom.

Roaring water

För en messerschmidtska är det svårt att förstå att inget görs för att förbättra?  Alla jag pratar med säger samma sak – inte spanjorerna ( jag skulle inte drista mig att diskutera på spanska)  utan inflyttat folk.

Nu bor vi i ett litet radhus. Fantastiskt på alla sätt. Nytt. Vi lever i hoppet om att rören är dimensionerade. Jorå. Det är bra byggt.  I alla fall såg jag en knippe normala rör i grannhuset – som de bygger. Man får ju ha koll.

Allt torrt trots skyfall. Allt byggt på bästa sätt. Nästan. Bara detaljer som vi reflekterar över.

Quite pretty

På övervåningen har vi en altan. En av 3. Magiskt. När det regnar samlas det vatten. Förståeligt. Överskottet rinner ut genom ett yttepytterör – ned på nedre altanen. Kaskaden Allan vid ösregn. Ni fattar. Fast……..det finns ett stort avloppsrör som sväljer själva altanens vatten. Kaskaden kommer från en krummelibukt med snirklar och spansk charm – dit det stora avloppet inte når. Ni fattar nog inte men JAG gör. Anyway.

Ventilation? Hört talas om? När luft åker fram och tillbaka och byter molekyler med varandra. Kan förhindra fukt t ex. Inte jättesjälvklart här……..Undrar varför. Känns sååå självklart hemifrån. Måste finnas en anledning………eller……..allt är byggt av tegel och betong och möglar inte……..men många har problem med fukt!! Vi har det torrt och fint men vi hör så många som har bekymmer.

Japp. Får lura vidare.

Våren är överallt. Bästa, bästa. Utan regn – inga blommor. Förmodligen är både översvämningar och fukt bra. I lagomliga mängder.

Nåväl. Detta var måndaxfunderingar. Imorgon ska jag ha tisdaxfunderingar. Kan handla om precis vad som helst. Jordgubbar t ex. Varför inte? Kostar 15 kr kilot. Har redan gjort en sats jordgubbssylt. Tog slut idag ihop med fläskpannkakan.

Wall- flower?

Ha fina kvällen.

Life is good.

Kram. Anka

 

Var e’ mandeln?

Hilsen.

Det är varmt i solen här i Marbella. Hör och läser att det är grått och ruggigt hemma.

Förstår men fattar inte. Har precis kommit in, efter att ha suttit i solen en stund. Det blev lite för varmt. I o f s är jag en rastlös tvåbening  och att ligga still lockar föga. Bakar hellre en kaka eller sopar altanen. En e’ som en e’, när en inte ble’ som en s’ulle…..( Mona ??? )

Summer’s pending

Campingarna runt Costa del  Sol är fullbokade. Inte en mygga kan knö sig in. Just nu är det höghögsäsong. Alla som vill ha sol, kommer nu. Här på Solkusten blir det SOMMAR runt mitten av februari. Svensk sommar. Då spritter det i allt som kan spritta. Fullständig explosion. Husbilar finner man nästan överallt, där det går att parkera. Om Pappsen hade levt idag, hade han nog sagt att de är som Egyptens gräshoppor – massor och överallt. Förstår varför. Huset med sig och allt man behöver.

Almond blossom

Idag får vi sjunga mandelns lov. Ni som inte sett eller upplevt blommande mandelträd – ni har något att längta till. Jag lovar. Idag är det måndag och passeligt åkte vi till byn Monda. En liten bergsutflykt – några mil norr om Marbella – för att njuta av nygrönskan. Well, nygrönt och nygrönt……det är grönt jämt här men liksom intensivare nu. Det är skirt och vänligt. Magiskt. Lika magiskt här i Spanien – som vårgrönskan hemmavid. Jag blir lycksalig av allt fint.

Pink or white

Mandeln lär vara släkt med plommonet, persikan och t o m slånbäret. Det är en stenfrukt. Blommorna kommer först direkt på grenarna och därefter bladen. Trädet är ganska oansenligt när det inte blommar, tycker jag. Man lägger inte ens märke till det. Ett litet oansenligt spektakel – men i blomstertider……..

The almond fruit

Känslan som infinner sig, när man passerar de blommande mandelodlingarna är på gränsen till smärtsam. Positivt smärtsam. Jag blir så berörd. Svårt att förklara. Samma känsla inför äppelblomstren i Kivik och de böljande rapsfälten i Skåne.

Olive harvesting

När man skördar mandeln gör man precis som när man skördar oliver – man breder ut ett stort finmaskigt nät på marken, och sedan slår man på grenarna, så att mandeln lossar från grenarna. Ett ludet skal, som i sig innehåller ett hårt mandelskal ( och som vi knäcker till julen hemma) och innerst själva mandeln

Empty shells

Att kunna bila runt i landskapet är en otrolig tillgång. Det är bergigt häromkring och MÄKTIGT! Denna sol och flora. Det var därför vi valde denna del av Spanien.

Pure splendour

Närheten till Málagas flygplats gör det lättfångat. Det går tåg och buss hit till ”hemmet”, så……….. easy access.

A place in the sun.

Dags att fortsätta dagen med  planera mina gruppresor. Destination Andalucía. Hittar smultronställen, som jag vill ska ingå i mina arrangemang. Jätteroligt att planera och presentera för er framöver. Watch this space!

Ta-ta.

Anka

 

 

Walk a mile in my shoes…

Hilsen.

Det var så dags, ju. Några väl och oväl valda ord from yours truly.

For real. Almost surreal. Spain. Marbella

Söndag kväll. Stillsamt ute. Solen håller på att gå ned över havet. Vackert som ett fotosjoppat foto, fast osjoppat. Det har varit några dagar av riktigt kallt – hade t o m långbyxor på mig. Det har snöat både här och där på Costa del Sol. Uppe i bergsbyarna i synnerhet – och det är inte långt bort. Kanske 4 mil, bara. Inte roligt för någon som är beroende av vädret för sin inkomst eller sin överlevnad. Frukt- och grönsaksodlingarna har legat snötyngda. Läste att svenska handlare chockhöjt grönsakerna pga detta. Vet inte om det är sant – här har det inte blivit dyrare i alla fall.

Det kostar att hålla värmen i hus och lägenheter och det finns många med liten plånbok. Solen är en förutsättning för liv – i vilka dimensioner man än tänker.

Life

Så här är det. Vi har ställt husvagnen bland sina vänner – för vinterförvaring – medan vi själva vinterförvarar oss.  I ett radhuslägenhet. Fortfarande i Solens Land. Så kände vi för och så gjorde vi, så lite pyssel och fix har vi ägnat oss åt det senaste. Mysigt. Allt har sin tid och nu är nu. Kommer aldrig tillbaka. Man får pröva sig fram i livet. Ibland tror man på olika sanningar. Nu har vi alltid varmt vatten, toaletten är alltid ledig, i duschen får man plats och det kommer vatten. Ljuvligt. Man kan slänga sig i soffan och breda ut sig. Göra jordgubbssylt och borra i väggar. Ingen hejd på det.

Compact living

Fick ett bryt för en stund sedan, när min dyra telefon lade ned arbetet – stendöd. Mitt arbetsredskap. Den är 1 år gammal, och har orsakat gnöl så många gånger, dessutom. Oberäknelig det senaste, men nu………..nej, inget att räkna med. Alls. Så………inte längre med i mitt testamente. Avsågad. Avpolleterad. Precis som den gjorde med mig. Jag brukar säga att allt har en mening, men jag håller inte med mig själv helt och hållet. Tekniken är en förutsättning för att kunna jobba som digital nomad. Att jag kan nå och bli nådd. Haft tålamodsprövande erfarenheter, so far. Orkar inte ens dra alla historier, men ni kan lugnt förstå mitt rop ut i Universum : SLUTA TRAKASSERA MIG! Vad vill ni mig?

There is none. Absolutely not

För surt förvärade pengar köper jag en ny telefon, som har allt – och som kan vara min kamrat ute i världen – så att jag kan jobba – så som jag så gärna önskar mig. Nu vill den inte mer.

Jag tog med min gamla telefon, omutifallatt, den som inte heller ville, och som fick lägga sig i skamvrån hemma. Nu har jag bett om förlåtelse och tagit den till mitt hjärta………Söta, rara, vita lilla android, som stänger av sig och avbryter samtal, och laddar ut efter en timme: Jag tycker så mycket om dig.

Nature´s Beauty. I rest in it.

Nog med missnöje. Det är bara att bita ihop och komma igen. På tal om det: vi har börjat med 5:2 dieten igen. Då passar det bra att bita ihop, för det ska inte in något i alla fall. Har precis ätit en middag med kyckling och grönsaker. Gott, men lite. Hade gärna lassat in mer, men ska inte. Ett måste att hålla igen – rätt som det är kommer man inte in i duschrummet ens. Det kan gå åt skogen fort – å dit ska vi INTE.

Delicious taste of Sweden, tasted in Spain.

Det lättar tomskrålet i magen, att tänka på den ljuvliga Skagen Toast, som vi åt häromdagen i Calahonda. Det var mumma, det. Ett litet kafé, som serverar lätt lunch, fika, öl och vin och där man kan köpa svenska specialiteter. Vi är där sällan, men ibland bara vill man! Jag lagar maten hemma annars, och det är poppis med våra husmanskostbjudningar. Kåldolmar har vi gjort flera gånger, dilkött, bruna bönor och bacon ( rimmat fläsk finns inte ), tunnbröd, sill o potatis, förståss köttbullar och i julas bakade jag vörtbröd. Tycker om. Såklart äter vi spansk mat och köper allt som är spanskt, men ränderna går inte ur. Så är det och är inget att skämmas över. Köket är min domän och jag trivs att härja där.

Usch, nu blev jag hungrid.

I will leave you and love you, som man kan säga.

Vi hörs snart igen.

Just had to….. I am on the 5:2 diet.

Hungriga hälsningar,

Ankan

Good doooog – eller?

Hilsen.

Här spelar vi Dart. Ni vet: piltavla med siffror och tårtbitar och bull’s eye.
Fullt med folk. 2 lag. Olika kvalitet på skicklighet och mycket underhållande.
Alla nationaliteter man kan tänka sig.

Good dart

Good dart

Britterna föds säkert in i dart-spelandet. Tror jag.
Vissa av dem är superduktiga. Ibland ska man helst träffa en speciell siffra – t ex dubbel-tvåa.
De skickliga träffar där man ska träffa. Mitt in the prick, om man säger.
Mittemellan strecken på tvåan. Då vinner laget.
Några andra av oss träffar andra bra siffror – men inte de rätta och vid rätt tillfälle.
När det inträffar vinner INTE laget.
Ni fattar.

Not so v

Not so very easy

När någon spelar bra skriker man ”Good daaaaart”. Tog ett tag innan jag fattade.
De skrek ”Good Dooooog”. Trodde jag. Tänkte jag.
Blev glad för hundens skull.
Inte lätt att veta. Ju. Här har nästan alla hund, som är med överallt.
Tänkte att någons jycke satt fint.
Nu vet jag bättre.

Aktiv camping
Campingen vi bor på erbjuder en hel mängd aktiviteter.
Allt ingår i månadsavgiften för campingplatsen.
Man kan utöva pilates, stretching, yoga,skjuta pil,
laga mat, spanska-kurser, gymma i innepoolen.
Bland annat. Vi utnyttjar det lite dåligt.
Måste erkännas. Då måste man passa tider och DET har vi gjort in absurdum hela livet.

The indoor pool

The indoor pool

adventure-park

Adventure park

Fiesta-time. Hela tiden
Der är gott om lokala helgdagar här i. Det kan vara bara 2 mil mellan städerna !
I den ena staden är nästan allt stängt och det är lugnt – 20 minuter bort är det full ruljans med FIESTA MUCHO.
Spanjorerna vet hur man firar, det vill jag lova. Inte med alkohol, men med PASSION!

Fiesta-time in Fuengirola

Fiesta-time in Fuengirola

Just nu är det den 8:e Ruta de la Tapa Erótica i Fuengirola. 4 – 20 november.
Den infaller vid olika tider i hela Spanien, tror jag,

Not with sounds of silence

Not with sounds of silence

Ett stort antal tapasbarer i centrala Fuengirola serverar fantasifulla tapas enligt tema.
Med ett speciellt ”pass” – som man hämtar på Turistbyrån – får man köpa 1 tapa med dryck för 2.50 Euro.
Barerna har ett antal pass att dela ut också, om man inte kunnat hämta innan.
Det är tätt mellan barerna….det är bara att byta stol. Vi var inne på 5 st, sedan tog vi bussen hem….hick.

Gemytligt och fullt med folk överallt. Inte bara turister. Det bor rätt många spanjorer här. Tro inget annat.
Rätt som det var kom en störtskur, alla flydde under parasollen. Snart tittade solen fram igen, och alla fortsatte oförtrutet.
Borden torkades av, solskydden tömdes på vatten, och sorlet steg.

Tapas Erótica in Fuengorola

Tapas Erótica in Fuengirola

Den nästan heliga siestan
Man håller ganska hårt på sin siesta här – vilken infaller någon gång mellan 12.30 – 15.30.
Ungefär. Eller före. Eller efter. Svårt att komma ihåg.
Helt förståeligt. När temperaturen stiger till 40 c – strecket på sommaren – då orkar man inget.
I vilket fall:
Precis när jag är matad och klar, och vill bege mig ut och strosa – då är det stängt.
För långt kvar att invänta öppningsdax……..så det blir till att ändra planerna.
I o f s inga problem men ändå. De stora köpcentra har ingen siesta men många har faktiskt söndagsstängt.
Jag har inga åsikter om det – det är som det är och här är inte hemma,
men man är ju sådan inbiten vanemänniska.
Allting tillgängligt around the clock. Det har ju sitt pris, förståss.
Det är bara att avprogrammera sig, helt enkelt.

Siesta-time

Siesta-time

Resebyrån jobbar på
Just nu låtsas jag. Låtsas att jag är resenär och skall åka med mig och min resebyrå i Spanien.
Mina härliga grupp Las Bruttas väntar på ett program, och för att de skall få
det bra, så måste jag ju kolla noga hur det funkar. Tåg skall de åka. Till en bergsby.
Då måste även jag åka tåg – för att se att det finns perronger och stinsar. Ni fattar.
Noggrant. Har kollat busstidtabeller och annat. Logistik, logistik.
Inte dags förrän i september 2017, men inget lämnas åt slumpen för dessa damer.
Slumpen spelar ändå roliga spratt, så det är bäst att gardera sig så långt det går.
Jättekul. Spännande.

The end
Klockan tickar på. Graderna går ner. Temperaturen sjunker drastiskt.
Från 26 c i skuggan till runt 20 c. Kyligt.
Sitter med koftan på. Längesedan nu.
Förlåt.

Må gott. Snart ses vi. Skulle man kunna tro.
Med mig vet man aldrig. Verkar det som.

Ta-ta.
Anka

Ooops

Ooops

Kyckling and no kallsång

Hilsen.

Fredagkväll. Ytterligare en ny afton. Kan vara ca 17 c ute, kanske. Kyligt. Felåt. Sitter i förtältet och filurar.
Maken spelar kort – som variation till Sudokun – han är en mästare på det – och boken han läser.
Vi har det jättebra.

Kvällskylling
Jag har precis avlsutat tillagningen av en äkta husvagnskycklingsoppa. Den blev god.
Köpte kycklingdel på Mercadona – har apselut ingen aning om vad för del det var.
Den satt på en kyckling, det fattar jag. Det var en tillplattad del på pippifågeln och paketet kostade 2.40 Euro. Det är allt jag vet.
Ihop med en massa grönsaker och i slutet iputtad hemmagjord klimp,  blev det TA-DA!

Defigit AB planerar resor
Är särdeles glad idag. Gänget med glada go´ingarna Las Bruttas – som bokade en resa och åkte med Defigit AB i maj,
har beslutat sig för att boka ytterligare ett äventyr med mig.
Det blir Spanien och jag är i full gång med att planera.
Spanjorerna tar det lite MAÑANA och undrar storögt varför denna SEÑORA har så förbastico bråttomo med planeringo.
De känner inte mig, förstår ni.
ETT HELT ÅR KVAR. Utmaningar, Ekengrenskan, utmaningar!
Skall bli så roligt att pussla ihop något fantastiskt till dessa fantastiska tjejer.
Förra resan blev en hit – nu skall jag toppa den! Ni fattar!
Jag är en ECHTE resebyrå och betalar lagstadgad garanti till Kammarkollegiet.
Bara så att ni vet. Inga fulresor här, inte!

 

The Budapest Flora is interesting

The Budapest Flora is interesting

Följetongen INTE-NÄTT fortsätter men tack vare en god vän på campingen här, så har vi löst det på hyfsat sätt.
Tack R. Hotspot är hot.

Frihet är ett vackert ord men en del kan inte hantera det
Jag går på mina promenader – inte pansjislångsamma utan lite rappare – och inser att världen är tuffare
och inverkar negativt på den egna sfären. Jag går inte överallt, närsomhelst och vartsomhelst.
Det är egenligen alldeles underbart att gå utmed stranden, leta efter snäckor och njuta av stunden i nuet.
Himmelskt. Jag gör det gärna ungefär vid 8,30 – för då har inte herrarna iklädda i bara linne och no-kalsongs vaknat – och det är fritt fram att gå utan avbrott.
Endast hundägare och andra ”vanliga”  går utmed stranden. Fridfullt.

Peaceful and divine

Peaceful and divine

Saken är den att man kan gå utmed havet en låååååång bit och på ca 200 meter av stranden
– mittemellan allmän strand – har nudisterna en frizon/anvisad plats/whatever.
Inga problem med frisinniga människor som tycker att människohuden är kläder nog.
Do as you please.
Helt ok och vassegoda.

Private business

Private business

Problemet är de herrar, som tar sig rätten att ånga upp sig och som rantar runt
med hög svansföring och liksom förföljer en. Otrevligt. Blottare. Inte nudister.
Det gäller att vara 2, att ha solglasögon ( äkta DIOR ), och bli förbannad.
Bästa dagen att power-walka är när det är kallt och molnigt. Inga Televinklar.

Can´t see them

Can´t see them

Hemlängtan
Jag saknar så många. Sänder mina låååååååånga armar till er.
Livet är fantastiskt på alla sätt.
Älskar det. Många av er fattas mig – så är det. Värderar er. Mycket.

Planerar att komma hem men flyget är inte gratis.
Spanien har blivit ett mycket populärt resmål i dessa oroliga tider, och det har flygbolagen fattat.
Det är INTE så att de ger bort biljetter. Ullmerkottar.
Håller utkik.

Home, sweet home.
Nu är friden fullständig. Snart midnatt, Tror det är fullmåne snart. Några av oss påverkas av det.
Jag gör det definitivt. Inte bluff eller båg.
Sover oroligt och lätt. Inbillar mig INTE, för jag har normalt sett  inte koll på när månen fullbordad eller inte.
– Åtskilliga gånger har jag lagt pusslet efteråt. Ni fattar. Alla blir saliga på sin tro.

Nu är det dags att slå igen sofflocket.
G´natt folks.

Kram,
Anka

Ibland svär jag. Mycket.

Hilsen.

The eagle has landed on Spanish soil.

FRAMME
Sola skiner och det är ljuvligt skönt. Ofattbart – oktober månad och man måste svalka sig i poolen för att få ordning på kroppstemperaturen.
Medelhavet har fått sig några besök. Ca 23 c i vattnet.
Det kryllar av solstolar nere vid stranden och än mer folk. Inte bara utomjordingar utom även spanjorer. Många.

Clear blue skies and hot. In October. In Spain.

Clear blue skies and hot. In October. In Spain.

FULLT ÖS
Det är fullt ös på strandbarerna. Öl, drinkar, french fries, underhållning och special-price-for-you-försäljare.
Vad sägs om äkta Chanelsjalar, äkta Gucciväskor, äkta Breitlingklockor? God prutmån.
Säkert 15 st herrar, fullpackade med grejor, går omkring och säljer.
När man vänligt sagt nej tack till en – kommer nästa. Ja, folk köper. En Breitling för 20 Euro. Ni fattar………

KÄRT ÅTERSEENDE OCH COMPACT LIVING
Det var ett härligt att återse våra nyfunna vänner – som också bor på campingen.
Vi vinkade hejdå tidigt i våras för att tuffa hemåt och påbörja packning och slängbortning av prylar inför flytt.
Vi sålde vårt stora och framför allt fina hus – för att göra oss friare från krav och måsten.
Att äga färre saker och uppleva mer. Berättade om det i förra inlägget.
Inte ångrat oss alls.

Da House

Da House

Nu bor det en härlig famij i vår gamla boning och blåser ny energi in i huset,
Barnaspring och vuxentass. Mysigt,

Våra vänner här har gjort samma som vi – fast tagit stegen än längre. Sålt allt och bor i husvagn respektive husbil.
Har allt de behöver och lever gott och fritt.
Man klarar sig med bra mycket mindre pengar men lever kungligt.
Vet att många vill göra detta men varken vågar eller orkar ta steget fullt ut.

 

Foodstuff in bulk

Foodstuff in bulk

MATKASSEN ÄR BILLIG
Att ha självhushåll här på Costa del Sol är billigt. Skulle tro att du betalar 3 ggr så mycket hemma, för samma innehåll.
Att äta på restaurang är inte jättebilligt, tycker jag. Inte så att man springer ner restaurangerna och öser pengar.
Solkusten är definitivt en dyr del av Spanien – bor man längre norrut – på Costa Brara t ex, kommer man billigare undan.
Ändå är det MYCKET billigare att leva här än hemma.

JOBBAR VIA INTERNET OCH SVÄR
Jag jobbar på med mina resor och villavagnskunder – har några gruppbokningar som jag jobbar med på distans, jag behöver ju bara en dator och en telefon till en början.
Skall presentera 2 offerter snart. Roligt. Hoppas de faller på läppen.

Behöver jag säga att internet är en ständig plåga – eller snarare den ojämna tillgången till den?
Jag blir både ledsen och förbannad att det skall vara så jefla svårt att få fason på det.
T o m betalat mycket extra för att kunna få till det i år.
Får lägga ner mer än dubbelt så lång tid på mina jobb än jag behöver – för att allt behöver göras om och startas om. Morr.
Nåväl och emedan – det finns värre saker. Om man jämför.

love-pink

DÅSA ÄR FINT MEN PINK STINKER
När man färdas genom Europa behöver man rasta emellanåt. Finns fantastiska rastplatser och finns fantastiskt rysliga rastplatser.
Det värsta är att stanna, kliva ur bilen för att koka kaffe i husvagnen och inse att det inte går att stå kvar.
Det stinker PINK och då talar vi inte FÄRG. Inget rosa skimmer över denna otrevliga odör. Fy schåen.
Gäller även de rastplatser som erbjuder toaletter – det finns nödiga herrar ( mest sådana ) som är så himla kissenödiga,
så de hinner inte ta sig till Caballeros och tömma blåsan. Nä´rå. Mitt i kaffestunden strilar de. Ogenerat.
Äckelpäckel.

20160530_112118

Rent allmänt måste jag säga att det är skräpigt på spanska rastplatser.Det verkar som om man inte stör sig på alla papper och plastflaskor som ligger.
Vet inte om det är kulturellt betingat eller brist på pengar för renhållning.
Skräpigt är det i alla fall – däremot är toaletterna alltid rena. Oklanderliga.
Inte som hemma – där får man skämmas över schweineriet. T o m fina restauranger negligerar renligheten på ”muggen”.
Till syvende o sist är det ju besökarna som bär sig åt eller inte men att toaletter skall vara rena är rent viktigt.
Tvål och papper och vatten skall finnas. Basta.

Tycker i alla fall jag.

WWW.DEFIGIT.SE NÅGORLUNDA FIXAD
Har upptäckt att min hemsida visar goja och reklam för nya hemsideteman – utan mitt tillstånd.
Jag har ingen gratissida – utan betalar, så något annat än det jag har bestämt vill jag inte ha.
Tror det är fixat nu. Skall öht uppdatera min hemsida. Den är inte hipp.

cropped-newiser-instagran-2-1.jpg

27 c i skuggan. Vackert så att man dånar.

Nu dags för mera jobb. Internet funkar för tillfället. Då skall slipstenen dras.
Skraaaaaaap.

Ha det.

Anka

Vi rullar på……

Hilsen.

Över stock, över sten rider pappa Ben. Här kommer, här kommer, här kommer Bröderna Cartwright. Ungefär så.

Vi tuffar på. Till värmen.

Early bird

Early bird

Tidig morgon från Trelleborg mot Rostock.

Dryga 6 timmar på färja, som inte erbjuder lyx men väl rent och snyggt. Det räcker! Får nyhetsbrev från Stena Line och ibland bra erbjudanden. 600 kr för bil+husvagn+2 pax. Inget att klaga på! De tar igen det på frukosten och lunchen man köper……..Helt ok. Frivilligt att köpa mat, ju.

Peaceful

Peaceful

Första nana-kudde-stopp nära Magdeburg. En liten rackar’ns camping. Mörkt och ödesmättat. Helt ok ändå. Dusch och toalett oklanderligt rena och fräscha och modell 1962. Tror duschdraperierna var från då också. Vattnet var varmt och mycket. Då trivs Ankan.

Med en tjärn och ett gasthaus. Tjärnen låg stilla och tyst – bumpabumpa på gasthaus. Långt in i dyska skogar. Apselut varken TV eller internet. Spelar roll. Världen klarar sig utan ständiga uppdateringar från mig. Den reder sig. Ni fattar.

Regnet gjorde entré dag 2. Skyfall. Himmelens portar öppnade kranarna. Inte så mycket Singing in the Rain men det var ju torrt o mysigt i bilen. Vi skulle övernatta norr om München men campingplatsen låg under vatten. För att komma till den skulle man under en viadukt, som vattenfylldes på några minuter.
Hade vi kört igenom skulle husvagnen fått ofrivillig inomhuspool – så högt stod vattnet. Vi vände.

Oh yeah.

Oh yeah.

Inte närmaste vägen att åka till Spanien via München men vi brukar pröva nytt för att se nytt.

Gjorde ett stopp på en anläggning för camping och fritidspryttlar strax norr om München. Kände och klämde på det mesta men inget inköp. Vi brukar annars göra 2 dagar i Holland på väg hem och dregla i Obelink, som är en gigantisk anläggning för fritidsliv. Bor på en 1 klassig camping och badar o har det gött. Perfekt för familjer med barn – både badlandskap, djurpark och aktiviteter. Vi brukar götta oss i poolen.

Ehurusom och emedan.

Sweitch or Schweiz?

Swejtch or Schweiz?

Bodensee…….vackert. I Schweiz – eller som så många säger: Sveitch.

Campingen låg mellan en kohage, ett majsfält och sjön.

Them corn-fields

Them corn-fields

Rent och snyggt. Varmt vatten i duscharna. Gott om plats. Stor men trevlig anläggning.

Visste ni att Schweiz/Svejtch har 4 officiella språk? Tyska, franska, italienska och rätromanska. Det är  dyrt i Schweitch – oavsett språk.

Holiday homes

Holiday homes

Hela kvarter med villavagnar. Poppis värre. Ett billigt sätt att bo – fråga mej.

På morgonen färska frallor. Ljuvligt. Maken är brödansvarig. Stort allvar i den anställningen. Döbakat bröd går bort direkt. Ekengrenskan är tuff och orättvis.

Morning delight

Morning delight

Vidare till Frankrike. Grenoble på armlängds avstånd. Vääääldigt långa armar, men ändå. Ni fattar.

I löööve France. Att turista i. På landsbygden i synnerhet. Vi stannade på en supertrevlig camping. En oerhört engagerad ägarinna som överröste oss med turistmaterial. Chartreuse hette området.
Min mamma köpte Charmeuse-nylon.
Den kom inte från Chartreuse… Löjligt…….
Chartreuse-nylon……finns ju’nte.

At the camp-site

At the camp-site

 

Nice cam

Nice. Really

Way up high

Way up high

Vet ni……..timmen är sen och orden många. Bokstäverna börjar ta slut.

Tror jag använt ALLDELES för många a:n och s.

Dags för tryning. I Oliva. Söder om Valencia.

All is well in my world.  Hope yours is likewise.

Anka

 

 

 

 

 

 

Nu drar hon……

Hilsen.

En liten fredag. Ute blåser det. Skåneslätten flyger lågt. Sagolik september, hör ni. Har plockat björnbär och gjort härlig sylt.
Här finns björnbär i MÄNGDER! Taggiga buskar men härliga bär. Att promenera lite raskt på de skånska småvägarna gör gott för själen.
Jag ser mycket. Upplever mycket. Tänker mycket. Fattar lite men njuter intensivt.

dsc_0416

Good life. Freedom to breathe.

Levererat en ny villavagn från Morgan Nyman AB. Förväntansfulla köpare har längtat och idag fick de nycklarna.
Känns gött i hjärtat att leverera bra saker till bra människor.

Morgan Nyman AB in delivery mode.

Morgan Nyman AB in delivery mode.

När ni läser detta är Skånes Söderslätt fjärran norrut. Den slätt som breder ut sig nu är den dyska Magdeburgschlätta.
Enorma fält och jordbruksmark här. Å vindkraftverk. Dyskland lär vara världens största vindkraftproducent. Verkar troligt.

The answer is blowing in the wind

The answer is blowing in the wind

Å precis NU gjorde jag en manöver och texten försvann……gigantiska fingrar och litet ytte-pytte tangentbord på mobilen.
Dessutom försöker jag blogga under färd och det skuttar och hoppar understundom. Maken kör tryggt och lugnt – han är fantastisk – men asfalten ojämn.
Derc ätvinyevd så lätt syh dlribs då……det blir många korrigeringar och inte alltid så lätt.

Å nu REGNAR det!!!

From 25 c to 12 c Brrr.......

From 25 c to 12 c
Brrr…….

Nä. Nu är jag asocial mot Darlingen. Slutar mina ängkla rader och pussar på honom lite.  
Han kanske skulle gilla det. Ska pröva ??

I’ll be back en annan dag.

Gött.

C u soon.

Anka

Mjukvara. Om att vara mjuk. Eller ej….

Hilsen.

Lite uppvärmning inför nytändningen. Legat lågt med blogginläggen. Det ständiga tvivlet på att det är någon mening mä’t. Hade stora planer på att kåsera, få 4576325788 följare och tjäna pengar mucho. En digital nomad. Typ.

Whete to go and what to do?

Where to go and what to do?

Okaj. Så dök mitt eget EGO upp och la’ fälleben. Som vanligt. Inte förhäva sig. Inte vara märkvärdig. Inte ta plats. Stäng dörrarna. Ni fattar.

Well. Inte hela världen. Livet rullar på och med tanke vad som pågår i VÄRLDEN – vad spelar en blogg mer eller mindre för roll. Inte nött. Verkligen inte.

DSC_0279

Just keep on walking. With colour.

I alla fall. Hysterisk sommar över. Försäljning av vårt hus, packa, sälja, slänga, flytta. Så många beslut. Gött att det är över. Göttig frihetskänsla. Inte äga en massa prylar, som man ändå inte vet om att man har.  180 kvm blev 50. Rena lyxen för många – en omställning för oss. För mig.

 

So much stuff......some memories....som just.....stuff

So much stuff……some memories….some just…..stuff

Rätt beslut. Mindre ansvar. Köpa vingar för pengarna. Låga omkostnader. Mer över för upplevelser och frihet. Mindre tvång och måsten. Såååå många i vår ålder som vill hoppa av ekorrhjulet, men inte vågar. Jo. Det är modigt men inte våghalsigt. Andra prioriteringar, helt enkelt.

No. This is not our abode....

No. This is not our abode….

Snart dax för vinteräventyr i solen. Byebye mörker. En och annan tomte kan få visa upp sig i husvagnsfönstret, men i övrigt bara att ta till sig hur andra firar i den gassande solen. Lärorikt. Mysigt.

Apselut. Längtar ständigt efter nära och kära. De e sälek de.

Krasst: tiden kvar är kortare än tiden jag levt. Nothing is forever. Nu springer benen och hjärnans synapser skuttar.

Skuttar och skuttar……lätt promenad. Ibland.

Det kommer en tid när inget rör sig särskilt fort, när önskan om ACTIVE LIFE minimerats till att magen aktiverar sig normalt och att toapappret är mjukt och klimatkompenserande.

Faen vet när det inträffar. Övergången är smygande. Rätt som det är…..

Old age is closing in.... Don't have time for nonsense

Old age is closing in…. Don’t have time for nonsense

Japp.

Så är vi igång. Härifrån till evigheten. Men först har vi nuet.

Det är roligt att leva – då får man se hur det går.

Kram.

Anka

 

 

 

 

 

 

Hej, sa hon och hoppade över ån efter vatten. Eller nå´t.

Hilsen.

Då så. Då verkar allt ha gått bra. Nästan 7 månader på resa till värmen.
Diverse hemmahopp emellan, för jobb och andra trevligheter,
Inga missöden. Inga olyckor.
Fast förra gången jag uttryckte min tacksamhet till NÅGON DÄRUPPE, sa det PANG och vi fick punktering på däcket – i Tyskland.
Några timmar innan färjan. Det kunde varit värre.
Vägrar tro att det hör ihop – det där att man inte ska ropa HEJ i förtid och påföljande olyckor…..eller?
I vilket fall: tacksam för allt så här långt. Just här och just nu. I denna sekund. Allt lugnt.

 

Thank you for this heavenly trip!

Thank you for this heavenly trip!

Ikväll går färjan hem. Lite nojig inatt, för det blåste väldigt ute.
Tänkte, nu kommer Ekengrenskan att kasta upp både det ena och det andra på båten.
Hon är sjösjuk, nämligen. Inga roliga saker, det. Brukar ta tablett mot eländet.
Får se om jag hittar ett dyskt apotheke idag, så att jag kan få i mig en pilla.
Jag gör mig bäst som ouppkastad.

Sitter precis och mailar en villavagnskund. Roligt. Får se hur det går. Får följa upp hemma.
Om mindre än en månad drar jag iväg med go´aste tjejer på SPA&BUSRESA till Budapest.Jättekul. Strax efter det drar jag till London med en väninna!
Åsså har vi ju flytten. Nä. Inget märkvärdigt. Alla flyttar hit och dit och ingen basunerar ut det. Som jag.
Vi är olika.Jag håller tyst om annat :)!

Life. It takes you up - and sometimes down.

Life. It takes you up – and sometimes down.

Prima liv. En hel del jobb var det på denna resa – precis som jag vill. Kul när man kan skriva fakturor.
Mer sällan bloggat och det beror på att jag inte är säker på vad detta bloggandet skall tjäna till…….
Jag tillhör högpresterande gruppen människor, där allt skall vara till nytta och och där åsnan skall stå sist.
Så sa min skolfröken i skolan.I ämnet svenska: När man räknar upp vilka människor som varit med, då skall man nämna sig själv sist, sa hon.
Det var Ulla, Gretha, Bulgur och jag. Så skall man säga. ”Åsnan skall ALLTID stå sist”. Så sa hon. Det tog jag fasta på. Så bloggandet fick stå tillbaka denna gång.
Fast……………åsnor är sötare än man förstår och får bära alldeles för tunga saker, ibland.
Tänker jag.

Som påläst marknadsförare vet jag att man måste ha ett fokus, och mitt har varit på annan plats än över självförverkligandets stora estrad – i etern.
Ville stå sist i kön, ett tag. Helt enkelt. Rätt prestigelöst där.
Så blev det denna gång. Nästa gång blir det annat. Oavsett så blir det bra. Det har jag bestämt.

Tycker om att gå i affärer och på marknader – bara för att kolla läget. Intressant. Omvärldsanalys, tänker jag.
Skall ju inte FYLLA hemmet med grejor nu, inför flytten, däremot kostar inte minnen något.
Så jag har köpt ungefär 18.5 % av det jag VILLE ha, resten har jag tagit foton på. Jag gick med vinst. Kolla själva!

I saved some money on not spending so much.

I saved some money on not spending so much.

En hel del böcker har vi släpat runt på. De flesta är utlästa, så nu har vi lämpat över en 12 kilo till campingen här.
Smart med återvinning. Brukar alltid finnas ett litet bibliotek på campingarna, där man lägger en bok och tar en annan.
Rundgång. Det gäller att inte ha för tung husvagn. Finns regler för det.

Många minnen att ta med hem. Jag har fotat MASSOR. Som vanligt. Tur att papperskopiornas tid är över. Det hade inte funkat.
Står 3 STORA bananlådor hemma, FULLA med foton från förr – som jag skulle sortera på tråkiga vinterkvällar – men…..hur gick det med det? Dåligt.
Fanns inga tråkiga vinterkvällar. Korten ligger där de ligger – osorterade. Å nu kommer flytten – och ska man betala dyr lagring för gamla kort som jag inte tittat på?
Ja. Kort slänger man inte. Inte om man heter Annicka.

Keukenhof Blomsterpark i Lisse, Holland, var ett sådant där superfanstastiskt minne – precis i rättan tid. Åk dit. Helt makalöst vacker.
Tror blomsterperioden håller på mellan början av april och mitten av maj. Hisnande upplevelse.

Paradise

Paradise

 

Not like the others

Not like the others

 

Hyacinths.

Hyacinths.

 

Hyacinths with a powerful message.

Hyacinths with a powerful message.

 

Nej. Nu får vi rulla vidare. Mycket att göra. Mycket att tänka på. Många att längta efter. Mycket att vara glad över.

 

Let´s roll! With speed and in splendour, Like always!

Let´s roll! With speed and in splendour, Like always!

Kram på er!

Anka

 

Speglar, öl, pissoarer och Calvados

Hilsen.

 

Nu prövar jag att skriva direkt i mobilen. Abonnerar på VECKA EUROPA från Telia, och har så 1 Mb att leka med till fredag nästa vecka – då vi sitter på färjan. Väl hemma kan jag frossa i dataöverföringar. 

Nåväl. Med mina chorizo till fingrar, så kan det bli hursomhelst. Yttepyttetext o minitangenter.

Like a painting but it is in fact for real.

Like a painting but it is in fact for real.

Normandie var fantastiskt. Vårvindar ljumma och blomster så fagra. ”Så skimrande var aldrig havet” skulle passa in här – men vi såg det aldrig i den skepnaden…..men det låter rätt poetiskt.

Vi bodde på en camping som hette Camping Le Havre de Bernières www.camping-normandie.com
Nyligen öppnat upp rostiga grindar inför säsongen 2016…..lite sådär halvdant med de mesta – men vädret var fint. Rent var det. Eftersom de var så få campare – förutom alla 100-tals stationära villavagnar – så kunde vi päsa på superplats. På säsong hade vi varit 5+1 ekipage på samma yta. Vågar inte skriva 5+1 som en siffra – för då kommer det väl att spamma tvivelaktiga erbjudanden.

Nice campsite but there is no space in the lo...

Nice campsite but there is no space in the lo…

Ni som följt med på min tidigare resa, vet om min stora admiration för äventyr på Institutet=renlighetsinrättningen. Det har blivit en sport och av det skämtsamma slaget.
Denna camping bjöd – säkert helt ofrivilligt – också på en hel del skratt…….
Långbenta toalettgäster hade problem. Väl installerade med bakdelen på därtill avsedd plats, var det för kort avstånd mellan knän och dörr……tja……bara att flexa, om man säger. När dörren stängdes slog den till knäna. Hur tänker man? Bygger man båset först och köper toastolen sist? Provsitter ingen långbening?

Det var uni-5+1 toalett. Pissoarer i prydlig rad precis när man kom in – och toabåsen intill. Alltså står herrarna – förmodligen enklast för män att begagna sig av dessa små skålar – vi kvinnor hade haft det krångligt. I alla fall, herrar vid pissoaren till allmän beskådan – medan vi övriga, obekvämt tassande, försökte låtsas som om vi INGET såg eller fattade. Dumt att ha pissoarer så öppet. För allas skull, menar jag.

Det finns ofta speciella bås för de tillfällen man vill blaska av sig, borsta tänderna, plocka hår ur öron eller raka knävecken. Bås med dörr. Bra. Men….bås med dörr har ingen el men jämväl spegel. På annan plats finns uttag för el för t ex hårtork, men där finns ingen spegel. Behöver jag säga att elsladden aldrig är lång nog att räcka från kontakt till bås?
Anmärkning: pinkande herrar kunde spegla sig hela da’n i uppsatta speglar-för-herrar-som-pinkar-och-som-måste-kolla-fejset-samtidigt -om de ville…..Why?

Vi skall inte tala om duscharna. Oklanderligt rena o fina MEN maken kallade dem för dammblåsningsmaskiner. Det pressas ut vatten från litet munstycke – med stor kraft – och allt virvlar- utom en själv, då. Vattnet yr och allt blir fuktigt men inte vått. Håhåjaja.

 

Big, big sighs.

Big, big sighs.

Vi var på många olika minnesplatser från D-Day 6 juni 1944. Gripande. Läste någonstans att ca 60 miljoner människor dog i 2:a världskriget. Ytterligare 20 miljoner lär ha dött i följder efteråt – som t ex svält och sjukdom. Hisnande siffror. Går inte att greppa. Det var riktigt rörande och ledsamt att se filmer o bilder, gå på platser där män dog som flugor i krigandet. I anfall och försvar. Från alla sidor. Unga människor med livet framför sig.

Built for one-time-combat with loads of war-equipment and men.

Built for one-time-combat with loads of war-equipment and men.

War-time

War-time

En hel del Calvados provsmakade vi. Maken är kännare och vet när det smakar träsk och när det smakar himmelskt – och graderna däremellan. Vi åkte runt på Route de Calvados och besökte olika CAVE. På ett ställe smakade vi på allt. En sorts POMMEAU, som är fransk cider, smakade som gråvattnet luktar från vårt avlopp i husvagnen. Tvi vale. Det värsta jag känt. Ingen av de övrigs besökarna sa något, så jag uttgick från att det skulle smaka och lukta lort. Maken tyckte tackochlov samma som jag, så någon gråvattenscider blev det inte köpt. Däremot köpte vi cider med än mer Calvados i. För er som inte vet – cider och pommeau görs på äpple. Den förädlade råvaran blir Calvados. Den, i sin tur, kan smaka räv eller ljuvligt. Jag gillar den ljuvliga sorten.

 

20160413_152435

 

Vi styrde kosan mot Belgien och den anrika staden Brugge. Riktigt, riktgt vacker. Vi har varit här förut och återvänder gärna. Att gå i butikerna med alla dessa 100-tals ölsorter…….

Really old and well-preserved houses

Really old and well-preserved houses

Jag gillar Leffe. Inte 2-beningar utan ölsorten Leffe. Varsågod – där blev det en gratis varumärkesplacering.

My Leffe

My Leffe

Å där kom en till……….

Leffe Paradise

Leffe Paradise

 

20160415_123014

Eating out in Brugge

Nu bor vi på en camping 2 mil utanför Brugge. Ligger 200 m från havet och dynerna. Här finns ca 400 villavagnar!!! Tätt intill varandra. Belgien är ett litet kand med många människor, så det finns inte plats för sommarstugor med stor tomt.Landet räcker inte till. Då löser man det med villavagnar. Smart folk ?.

Den Haan

Den Haan

Magen har varit på bröllop. Pasta och kalkonköttfärssås snodde jag ihop idag. Koma. Spanskt rött vin till det. Dubbelkoma.
3 belgiska kanaler på TV och ingen internet.
Fredagkväll.

Tror jag skall jojka en truddelutt. Kan ev charma någon-om jag har tur.

Imorgon fortsätter färden. Keukenhof Trädgårdar och tulpanorgier. Tulpaner från Amsterdam, ni vet.

Omaha Beach in background

Omaha Beach in background

Allt gott.
Anka

Krumeluringar, helt enkelt.

Hilsen.
Tja´. Var ett tag sedan.
Iväg i oktober. Hem i april. I stort sett.

20160401_103824

Dressed for success

Idag skiner solen. Från ett vårfint Franrike. Nordväst om Bourdeaux. Royen, närmare bestämt. Jättefin camping. Fint o välskött. Ticker om.

Bara fransoser här. Naturligt. De bor här. Fniss. Läste franska i högstadium och gymnasium…………….mesta glömt men det kommer sig
när man hör det och läser språket på skyltar o annat. Här dubbar man ju programmen i TV, så det är bara att anstränga sig.
Bara de inte pratar för fort.

Hjärnan är bra förunderlig.

20160410_144914

The beach in Royen, France

Nyss varit nere vid havet, knappt 100 m från husvagnen. Powerwalk. I högklackat. Man får inte tappa stilen.
Skulle inte plocka snäckor, så…………………det gjorde jag naturligtvis. Inte många – men fina. Med lila inslag. A must have.
Jättestor o bred strand – stenhårt packad – ser att det är ebb nu. Högklackat passar INTE vid flod.

Tänkte göra örhängen eller något av snäckorna.. Klistra på lite blixterodunder, så att det glimmar.
Har en hel utrustning med mig. Förra året var det det bl a som jag ägnade mig åt på lediga stunder. Att göra smycken.
Inte nå´t alls denna resa. Mera jobb och helt enkelt ingen smyckeslust.
Jag har pendlat en hel del från Malaga och hem för jobb med villavagnarna. Utställningar, mässor o möten.
Jobbar via internet från utlandet – en fantastisk uppfinning. En fluga som stannat kvar. Ni fattar.

A mobile Holiday Home from villavagnar.com

A mobile Holiday Home from villavagnar.com

Hoppas på att hitta ett bättre alternativ med intrnetåtkomst nästa gång. Mina spansk-skånsk-västgötska nerver får spunk av opålitligheten.
Allt tar så lång tid och jag blir avbruten mitt i allt viktigt.Helt plötligt lägger nätet er – och INGET händer.
Inte min grej. Stiltje, alltså. När jag jobbar, jobbar jag. Så är det bara.
Häromdagen åt jag parfymerad hudkräm till frukost. Trodde det var youghurt. Smakade ushlitt.
Det tog inte slut med det………….I två dagar har jag tvättat ögonen – med face-wash. Not. Det sved som bara den, men jag gnuggade på.                                                               Blev irriterad för att jag köpt så fullkomligt VÄRDELÖST slabbedabb till ögonen.

Insåg sedan att jag tagit fel på flaska – ganska lika – och gnuggade mina ögon med handdesinfektion…….Ridå.

20160410_092816

Face wash or desinfection?That is the question…..

Sa jag något om att hjärnan är förunderlig?

Idag är min blick klar och jag absolut rena ögon. Inget grus i dem. Effektivt med desinfektion men jag rekommenderar det inte.
Undrar vad som kommer härnäst. Har lagt undan tuben med Wasabi, så att jag inte får för mig att tro att det är grön ögonskugga.

Man kan aldrig veta vad jag överraskar mig själv med.

I just don´t have time for this !!!!

Just kidding

Övre medelåldern har infunnit sig – vet inte vad jag skall säga om den, egentligen. Ljuvligt skräckinjagande.
Tacksam att den kom – alternativet vore inte attraktivt – och jag kan förundra mig över hur lite jag fattar
– fast jag levt så länge. Ändrat på mig på massor med punkter – för att jag tyckt det varit nödvändigt – men somt blir detsamma.
Ibland tycker jag om mig – andra dagar tycker jag att jag är knas.
Skönt är att fortfarande ha så många möjligheter. Att jag är frisk. Livet är skört.
Skönt att ha älskad man och syskon och nära vänner o släktingar. Ingen glömd men inte nämnd. Jag är glad i er. Bara så att ni vet  😛

A mother-child reunion

A baby but not a baby

Tänker att jag skall skriva ner på en lapp vem jag är och vad jag tycker om – så att personalen kan läsa den dag jag kommer till
hemmet………ifall ingen känner mig…………så att de ser mig…………………..Ni fattar.
Så här tänker jag mig ( ni får lägga till om ni saknar något ) Social, glad, spontan och tillika eftertänksam, färger, piffat hår,
nogsam med utseende och kläder o fräschhet, älskar musik, går igång på bakning, matlagning och fixeri – och är en fullständig toka på blommor o blader.
Det finns mer, men tror inte man får mer för pengarna……… ! Man får vara ödmjuk med det man önskar !
Kom på……..skall lägga till att jag gärna vill vara med att baka – till 3-kaffet. Har hört att de har sådant på hemmet.

Half price for these.

Coffee break

Älsklingen njuter av väl införtjänad ledighet, huset nyss sålt, jag jobbar i egen regi som digital nomad – och resa.
Packa-packa grejor – minimera antalet ägodelar…………..komma ner i kostnad…………… uppleva mer.
Umgås med D, syskon, släkt o vänner, bonusbarnbarn……………………….tankarna far i huvudet. Lämna grannar o vänner och ändå inte.
Livet står inte still. För någon. Man sitter på åskådarbänken när det gäller andra. Med sig själv har man scenen.
Åka till eller åka ifrån? Balans som inte är lätt. Har ETT liv – det som levs nu. Vill mycket. Förnöjsam och nyfiken – är det en motsats?
Mycket spring kvar i benen – frågan är vart benen vill? Har inga åderbråck i alla fall !.
Har hört att det gör ont med krumelurer på benen.

Who is in the center of your life?

Who is in the center of your life?

Om internet funkar nu, så skall jag avsluta bokningarna för kommande Tjejresa till Budapest.
Ett av mina jobbarben är ju min egen lilla resebyrå. Häftigt.
Las Bruttas on Tour, kallar dessa 10 charmigt galna tjejer sig – som jag har äran att ta med på mysigheter i maj.
Har bokat in go´a grejor för dem – och det kommer att älska Budapest. I know. Ska bara lägga handen vid det sista. En hel del planering och åtskilliga mail och bekräftelser.

20160403_082010

I´ll have one of those

Nästa gång kanske ni reser med mig? Någonstans.

DSC_0394

Hungarian wine and home made pogácsa

Må gott, friends .I wish you well.
Ciao, Anka

 

Nu hava dom släppt taget. Orden, alltså.

Hilsen.

Vad hände? Helt plötsligt slutade jag skriva inlägg. Tänkte att det är inte viktigt för någon annan än mig själv
– och då tog jag en paus. Backade undan, helt enkelt.
Livet är ju fullt av liv, och inget väntar. Ibland måste man ta hand om en del saker.
Fast längtat har jag. Lite klåda i skrivargenen……….bra med längtan, tänker jag.
Visst är det gött att få längta och sedan få känna lyckan av mötet med det efterlängtade?

 

Blue Skies

Blue Skies

I Espagña skiner solen. Oförtrutet. Helt otroligt. Varje dag. Ingen blåst. Inte ösregnar det heller.
Helt fantastiskt, fast kanske sjukt. Ändå. Om det nu är så att det är varmt för att klimatet är sjukt
– då är det ju mindre bra.
Fast i det stora kan man ju inte göra något åt det…….mer då i den lilla världen.
I Schvärje är vi duktiga på att sortera och tänka framåt. Det måste jag tillstå.
Här i Spanien har man inte kommit lika långt
– i alla fall inte så att det fått genomslagskraft i det dagliga.
Här på campingen har man kommit en bit i utvecklingen i alla fall,
så att det t ex finns särskilda soptunnor för glas. Ofärgat eller färgat – det läggs i samma binge. Men ändå.
Alla plastflaskor – eftersom man köper vatten på flaska och släpar hem – har en egen tunna
– i vilken läggs en massa annat också.
Lite tirriterande, som Karlsson på Taket skulle ha sagt. Folk tänker inte.
För alla dessa aluminiumburkar från bärs o läsk finns inge binge att tillgå.
De slängs med matsoporna. Känns inte alls bra.
Känns så inihoppsan FEL!!

För övrigt – det är nästan fullt med övervintrare här. Majgadd. Jag fattar absolut varför.
Denna fantastiska sol, som lyser precis lagom.
Det är runt 20 c eller mer dagligen och kanske 14 c på natta. Vi har alla fönster öppna även på natten
– annars blir det för varmt.
Täcket åker av och på – som en flagga som piskar i vinden. Pust. Ilandsproblem.

 

Sunny X-mas

Cosy feeling

Precis nu är klockan 05.00 pip. Jag är färdigsöven och längtade efter skrefta.
Har samlat på mig många bokstäver o ord under den senaste tiden, och kände att nu var läckaget nära.
Ordflödet, alltså.
Så….. nu kommer syndafloden……….

Det sägs att försäljningen av hus här i Spanien har ökat. Siffrorna visar uppgång.
Jo, men inget nämns om hur många som flyttat härifrån.
Det är många det. Såklart kan man vinkla sanningen, så att den passar.
Om marknaden vill ha upp försäljningssiffrorna, då kan man ju sprida ryktet att det är på uppgång
– för då dras folk med – och det säljs mer. Så funkar det. Fast……..vi talar långsam uppgång.
Här finns så många husskelett och tomma lägenhetskomplex, så det är tragiskt.
Pyspunka på bostadsmarknaden, kan man säga.

 

20150126_103503

House for sale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I början av december landade jag lyckligt i fäderneslandet och begav mig till Stenstorp,

mellan Falköping och Skövde.
För er som inte vet: jag jobbar i nära samarbete med Morgan Nyman AB
– som maken o jag köpte vår villavagn ifrån.
Det köpet utmynnade sedermera i ett riktigt roligt samarbete – där jag kan bidra med ett och annat till verksamheten
– i alla fall tror dom det – moahahahaha – och det var dags för deras årliga villavagnsmässa.
Jag hade pulat här i husvagnen med lite inspirationsmaterial – att presentera för inbjudna och anmälda.
Bilder o snack och massor med glad inspiration. Julluncher, inspiration, demo av de nya vagnarna,
glögg o tomteskum, glada skratt o positivt alltigenom. Jättekul.
Är så glad över detta samarbete. Nu planerar vi ytterligare steg för framtiden och jag ler stort när jag tänker på det.
EUREKA – jag fann det: Kombon digital nomad med älskade maken, mitt sälj- och marknadsföringssamarbete med villavagnar.com,
mina temaresor i egen regi……….dä ä livet, dä sä. Glad så länge jag får.

Ja e lyyyyycklig – ja e så lyyyyyyycklig, måndag-tisdag-onsdag-torsdag-fredag-lördag-söndag……ja e så lyyyyyckli, hela veckan lång.

Oftast.

Derwent - roomy and accessible

Derwent 2016 –
roomy and accessible

Hann inte träffa mina många vänner o nära kära, när jag var hemma. Ni var ytterst få. Det fanns inte timmar i det späckade schemat.
Vill ta igen det i kommande veckor. Felåt.

Lördagarna har blivit extra mysiga. Då äter vi frukost till Ring så spelar vi.
Radio Sueca 94.8 heter kanalen.Trivsamt.
Melodikrysset följer efter, men det får surra i bakgrunden – lodrät 7 – 4 bokstäver förblir olöst.
Elvis har 5 bokstäver, så det passar i alla fall inte. Radio P4 sänder, och olika lokalstationer
i Sverige alternerar om sändningen.
Förra veckan var det Radio Sjuhärad och denna veckan är det Radio Skaraborg.
Vi får alltså rapporter om det mesta – NÄR det händer – DÄR det händer.
Det är julmarknad i Tråvad och Ulrik Helmersson sjunger Bocken Bruse i D-dur. Bara så att ni vet.

I år är det fler svenskar på campingen, än annars. Onsdag e m är det svenskträff i baren.
Då samlas de som vill och utbyter tips o råd, eller bara bondar.
Vi har missat en del träffar eftersom utflykter i bergen har dragit i utforskartarmen.
Igår var det lite farethewell. Många åker hem över jul. Andra stannar kvar och kör lite knytisjulbord
– eller gör något kul med andra nationaliteter här.
Engelsmännen är pigga på att hitta på saker.

 

Beautiful freedom

Beautiful freedom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är kul med denna typ av vinterboende. Ingen sitter isolerad – om man inte väljer det själv.
Socialt och vänligt. Man hejar o snackar – om man vill.
Grannarna håller kollen så att inga obehöriga närmar sig din husvagn/husbil.
Superskönt.
Skulle inte trivas i en lägenhet uppe i bergen – även om utsikten vore majestätisk.
Vi är alla olika.

Cabopino Port

Cabopino Port

Så härligt att ha en lössläppt bil, förresten – och kunna låta husvagnen stå kvar när man vill ut o spana.
Fria som fågeln och vi kan åka vart vi vill.
Lyx, tänker jag.
Dessutom är det inte tillrådligt att köra med vare sig husbil eller husvagnsekipage på många av vägarna upp i bergen.
För smalt. Man kan sitta fast som i ett skruvstäd om man har otur.
Skulle vara svårt att snacka sig ur den fadäsen………Brrr.

Good old Sweden

Good old Sweden

Vi har börjat på spanskakurs – lagom till sista lektionen. Bra tajmat. Nya pass i januari. På´t igen.
Kul att lära sig – en del fattar vi – eftersom vi bägge har djupt begravda franskakunskaper i botten.
Jag har dessutom läst latin i 3 år – så viss hjälp får jag av det, men det räcker inte.
Fast med några ord o glosor här o där, med meningar o att höra språket, så kommer det väl att funka hjälpligt.
Det var så jag lärde mig prata ungerska. Stora öron och nötning och att härma. Det funkade då,
så det borde göra dito nu.

The sky is the limit

The sky is the limit

Julskyltningen är massiv. Självlysande änglar, stjärnor, de tre vise männen och Jesusbarnet med Josef o Maria.
I varje rondell – och varhelst man får plats med sådan utsmyckning. Riktigt fint, måste jag säga.
Även här blir det mörkt på kvällen – ni fattar – och det är riktigt, riktigt stämningsfullt.
Igår var vi inne i Málaga och vandrade i Gamla Sta´n. Mysiga gränder, Plazas, bouldevarder. Såååå fint.
En riktig höjdare. Våra härliga o nyfunna vänner tog oss dit och guidade lite – supermysigt.
Vi drack Málaga-vin direkttappat från stora vintunnor – i en bodega från 1854. Riktigt, riktigt coolt.
Å gott.
Typ portvin av olika slag. Det schlank ner både 1 o 2 ( eller var det 3 ) glas med vin. Små glas.
Rödkindade fortsatte vi ut i kvällsvimlet och hade stora problem med att välja en restaurang – av alla de 34456 st som fanns.
Dilemma. Trevligt sådant. En kväll att minnas. Den också. Som så många andra.

 

Málaga-wine. I like

Málaga-wine. I like

A tasty and cultural experience

A tasty and cultural experience

Naj. Nu får det vara nock. Vi flyttar 2:dagen till imorrn. Passar bättre. Guuuuuuu, så jag längtar efter frukosten.
Antar att vi inte hörs innan jul.

I så fall: Ha det så fint – alla. Önskar er det bästa av det mesta. Hela tiden. Oavsett jul eller nytt år.

Dagarna som går – det är dom som är livet. Ju.

Kram,
Annicka

A time to be jolly......

A time to be jolly……